17 Eylül 2008 Çarşamba

İki köyün su kavgası tehlikeli boyutlara ulaşıyor

Yanık Köyü ve Çekme Köylüler arasında başgösteren su kavgası, tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Kadışehri’nin Yanık Köyü arazisinde çıkan kaynak suyu, Çekme Köylülerle Yanık Köylüleri birbirine düşürdü.

Yanık köyünde çıkan su, Çekme Köyüne akıyordu. Çekme Köy de bu suyu tarım arazisinin sulanmasında kullanıyordu. Yanık Köyü susuz kalmaya başlayınca da, köyün içme suyunu karşılamak amacıyla bu kaynak suyundan bir hat çekmek istedi. Bu sebeple iki köy birbirine düştü, iş silah çekmeye kadar vardı.

Çekme Köylüler sularının kesileceği endişesi ile suyun başında silahla adeta nöbet tutmaya başladı. Yanık Köyü işi resmi kanallardan halletme yoluna gitmesi üzerine İl Özel İdaresi bu köyün içme suyunu karşılaması için bir proje hazırladı. İki köy arasında ihtilaf olması sebebiylede kaymakama bu sorunun çözülmesi talimatı verildi. Kaymakam da bu ihtilafı gözönüne almadan projeyi hayata geçirdi. Kepçe çalışmaya başladı. Ancak bu çalışma en fazla 2 gün yapılabildi. Çekme Köylüler kepçenin çalıştığını duyunca toplanıp çalışma sahasını bastılar ve kepçenin çalışmasına müsaade etmeden kepçeyi oradan gönderdiler. Bir yanda boşa akan su bir yanda susuzluk çeken köy.

Yanık köylüler kaymakamı ve valiyi göreve çağırdıklarını belirterek bu sorunu çözmelerini istediler. Köylüler, sorun çözülmediği taktirde altından kalkılamayacak sonuçlar doğuracağını belirtiyorlar.

(Kaynak: Yozgat Havadis Gazetesi)

Hiç yorum yok: