22 Eylül 2008 Pazartesi

Hayri İnal Konağı’nda türkü ziyafeti

Yozgat Valiliği tarafından tamir edilerek kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere hizmete sunulan tarihî Hayri İnal Konağı, geçen haftasonu tam bir türkü ziyafetine evsahipliği yaptı.

Ramazan’da Hayri İnal Konağı’nda başlayan “Ramazan Sohbetleri”ne geçen haftasonu Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer misafir oldular. Bozok Üniversitesi öğretim üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de gecenin misafirleri arasındaydı.

Cuma ve Cumartesi akşamı düzenlenen programlarda, konağın misafirlerine tam bir türkü ziyafeti sunuldu. Halk Eğitim Müdürü Ahmet Yanalak’ın şefliğini yaptığı Türk Halk Müziği Korosu, en sevilen Yozgat türkülerinden örnekler sundu. Yozgat Sürmelisi, Avşar bozlağı, nalinlim, aynalı körük, hastane önünde inci ağacı türküleri, misafirlerden büyük beğeni gördü.

Programda Sorgunlu Ozan İdris Gümüş’ün ağıt, Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu da şiir okudu. Vatandaşların büyük bir coşkuyla izledikleri konser, geç saatlere kadar devam etti.

Hiç yorum yok: