29 Eylül 2008 Pazartesi

Halk Eğitim Merkezi’nde taş oymacılığı kursu düzenlenecek

Yozgat Valisi Amir Çiçek, il genelinde hem taş oymacılığını meslek hâline getirmek hem de Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlamak için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde taş oymacılığı kursu düzenleyeceklerini bildirdi. Vali Çiçek, "Yapılacak ürünlerin pazarlanması için de yol boylarına satış merkezleri kuracağız. Yozgat'tan geçen yolcular veya Yozgat'a gelen insanlar, kente özgü hediyelik eşyalarını buralardan temin edebilecek" dedi.

Amir Çiçek, taş oymacılığının geliştirilmesi için İl Özel İdaresi bünyesinde kurulan atölyede üretilen ürünlerin sergilenmeye başlandığını hatırlattı.

İl Özel İdaresi giriş kısmına yapılan vitrinde sergilenen taş üzerine işlenmiş hediyelik eşyaları inceleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, yapılan çalışmalar hakkında AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek'e bilgi verdi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'a gelen veya giden vatandaşların kenti tanıtan hediyelik eşya bulmakta zorlandıklarını söyledi. Çiçek, "İlimizin birçok yerinde oymacılığı ve süslemesi daha kolay yapılan hammadde taşlar mevcut. Ancak bunu işleyecek usta yoktu. Bu nedenle İl Özel İdaresi bünyesinde bir atölye kurduk ve buraya bir usta getirdik. Usta çalışmalara başladı ve üretim yapıyor. Yaptıkları eşyaları da burada sergiliyoruz" dedi.

Hiç yorum yok: