19 Eylül 2008 Cuma

Gaziler gününde şehitler de unutulmadı

19 Eylül Gaziler Günü Cumhuriyet Meydanı ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Saat 10:00’da Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan anma faliyetlerine İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle devam edildi. Törende Yüzbaşı Birol Abbas ve gazi Ferman Kocaaslan birer konuşma yaparak, Gaziler Günü hakkındaki düşüncelerini anlattılar.

Öğrencilerin şiirler okudukları törende, görevleri başında şehit olan iki polis memurunun ailelerine Devlet Övünç Madalyası verildi. 2006 yılında şehit olan polis memuru İrfan Efe’nin babası Muhsin Efe’nin madalyasını Yozgat Valisi Amir Çiçek; 1984 yılında şehit olan polis memuru Nurettin Gürsoy’un kızı Emel Gürsoy’un madalyasını ise Yozgat Milletvekili Osman Coşkun verdi.

Törende bir konuşma yapan Vali Çiçek, “Tarih boyunca hür ve bağımsız olarak yaşamış olan Yüce Türk Milleti canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını hedef alan her saldırıyı binlerce şehit verme ve gazi olma pahasına korumasını bilmiştir” dedi.

Daha sonra Vali Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Engin Ünalan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Vali Yardımcıları Mustafa İngenç, Atilla Selami Abban ve Hüseyin Konak, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Garnizon Komutanlığı Gazinosu’nda Gaziler, yakınları ve Şehit aileleriyle iftar yemeğinde biraraya geldi.

Hiç yorum yok: