10 Eylül 2008 Çarşamba

Şeker Fabrikası, Boğazlıyan’a Meslek Yüksek Okulu yaptırıyor

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Bozok Üniversitesi’ne bağlı bir Meslek Yüksek Okulu kurulacak. Okul binasını, Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları yaptıracak.

Bu amaçla, Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nda bir protokol imza töreni düzenlendi. Törene, Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Boğazlıyan ve Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Senato Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Fuat Köksal, Boğazlıyan Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, dernek üyesi Nafiz Bayer ve Hamdi Erdal, Ziraat Odası Başkanı İsmet Alpaslan ile Boğazlıyan Meslek Yüksek okulu inşaatının ihalesini alan Çağan İnşaat Grubu temsilcisi katıldı.

İmza töreninde bir konuşma yapan Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Senato Üyesi Yardımcı Doç. Dr. Fuat Köksal, kantin, laboratuvar, zemin kat ve her katta 4 sınıfın bulunduğu binanın 4 bin 600 metrekare olacağını söyledi.

Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal da, çok kısa sürede Boğazlıyan’ın önemli yatırımlara ev sahipliği yaptığını belirterek, “Bu yatırımlara yüksek okulun da eklenmesi bizleri çok mutlu etti” dedi.

Kayseri Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ise, 2004 yılında Boğazlıyan Şeker Fabrikası’nın yapımı ile beraber; esnafın, vatandaşların, belediyenin ve siyasi parti temsilcilerinin kendilerine kucak açtığını ifade etti. Özışık, “Boğazlıyan şeker fabrikasını bölgemize kazandırdık. Boğazlıyan sadece şeker fabrikası ile değil yüksek okulu ile de gelişen bir ilçe olmalı” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Boğazlıyan Meslek Yüksek Okulu binasının anahtar teslimi protokolü imzalandı.

Hiç yorum yok: