2 Eylül 2008 Salı

Boş hangar yıkılıp öğrenci yurdu yapılacak

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Çayıralan dönüşü Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Demir’le birlikte, Sarıkaya ilçesi kız pansiyonunda inceleme yaptı. Yöre Haber’e açıklamalarda bulunan Gamsız, yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sebahattin Gamsız, Sarıkaya Lisesi’nin yanındaki boş hangarlardan birinin yıkılarak, yerine kız ve erkek öğrenci yurdu yapılacağını söyledi. Gamsız, gerekli ödeneğin tahsis edildiğini ve ihale aşamasına gelindiğini belirtti. Gamsız, “200 kişilik pansiyon yapılana kadar bu açtığımız 60 kişilik pansiyon ilçeye nefes aldıracak. 200 kişilik pansiyon da yapıldıktan sonra ilçenin eğitimde sorunu kalmayacak” diye konuştu.

Yozgat’ta eski İmam Hatip Lisesi binasını Kız Yurdu’na dönüştürdüklerini hatırlatan Gamsız, Sarıkaya’daki İmam Hatip Lisesi’nin boş olan binasını da Anadolu Lisesi’ne tahsis edeceklerini bildirdi. Yozgat’ta ne kadar atıl bina varsa hepsini eğitime kazandırmak istediklerini belirten Gamsız, bu şekilde ekonomik tasarruf sağlandığına da dikkat çekti.

Okulları jeotermal enerji ile ısıtacağız

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okulların jeotermal enerji ile ısıtılacağını, bunun için okulların listesini çıkardıklarını söyledi. Gamsız, jeotermal enerji ile okulların daha ucuz ve sağlıklı bir şekilde ısıtılacağını belirtti.

Sıcak su kaynakları bakımından zengin olan Sarıkaya ve civarında konutların ısıtmasında doğalgaz gibi jeotermal enerji de kullanılıyor. Evler, döşenen sistem sayesinde, yeraltından çıkan sıcak sularla ısıtılıyor.

(Kaynak: Yöre Haber gazetesi)

Hiç yorum yok: