4 Eylül 2008 Perşembe

Başer: Diğer tarihî konaklar da tamir edilecek

Yozgat’ta tarihî Hayri İnal Konağı’nda başlatılan “Ramazan Sohbetleri” devam ediyor. İlk programa konuşmacı olarak katılan Yozgat Valisi Amir Çiçek’in ardından, ikinci programda Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer vatandaşlarla sohbet etti.

Sohbetinde Yozgatın tarihî dokusunu koruyacaklarını ve kültürünü yaşatacaklarını söyleyen Başer, Hayri İnal Konağı’nın tamir edildiği gibi diğer tarihî konakların da tamir edileceğini bildirdi.

Başer, Yozgat’a özgü damak tatlarının tescilini yaptırmaya devam ettiklerini, bu tür etkinliklerde Yozgat’a özgü gelenek ve göreneklerin gündeme taşınarak, gelecek kuşaklara aktarılması yönünde fikirlerin oluştuğunu anlattı.

Konuşmasında, eski Yozgat’ta sinema kültürüne değinen Başer, “Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla Yozgat’ta sinema salonu varmış. Bir zamanlar sinema kültürünün ileri düzeyde olduğu ilimizde görkemli salonlar bulunuyormuş. Bazılarının siyah beyaz fotoğraflarını temin ettik. Bunları büyüttürüp, çerçevelettirip belirli yerlere asacağız” diye konuştu.

Tarihi Hayri İnal Konağı’nda yapılan Ramazan Sohbetleri, teravih namazından sonra başlıyor. Her gün bir konuşmacının katıldığı sohbet toplantıları ilgiyle izleniyor.

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: