3 Eylül 2008 Çarşamba

Aytaç, Çayıralan’da su ve meşrubat üretecek

Yozgat'ın Çayıralan İlçesi' nde haziran ayı içerisinde temeli atılan tesislerin ilk etabında üretim için hazırlıklara başlandı

Merkezi Yozgat'ta bulunan Yimpaş Holding’in bir kuruluşu olan Aytaç Akyudum tarafından Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde kurulması planlanan su ve gazlı içecekler tesislerinin ilk etabında üretime yönelik hazırlıklara başlandı.

Yimpaş Fabrikalardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kandemir, yaptığı açıklamada, haziran ayı içerisinde temelini attıkları tesisin ilk etabında damacana ve bardak su üretimine bir ay içerisinde başlayacaklarını söyledi.

Kandemir, Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde kurulmaya çalışılan tesisin hedef pazara yakınlığı ile 24 ilde bulunan bayilere daha ucuz maliyetle nakliye imkanı sunacağını, böylece pazar payını artıracağını bildirdi.

Kandemir, ''Sektördeki rakiplerimizin bu bölgede tesislerinin olmayışı Aytaç suyu sektörde tek fabrika ile dördüncü konumda iken, ikinci sıraya yükselecektir. Çayıralan ilçemizde yapmış olduğumuz araştırmalarda, yeterli su kaynağı mevcuttur, kuracağımız tesis gibi daha bir çok tesisin ihtiyacını karşılayacak düzeydedir'' dedi.

Tesisin 90 bin metrekarelik açık alan üzerinde 11 bin metrekarelik kapalı alanda kurulmaya çalışıldığını da vurgulayan Kandemir, üretime hazırladıkları tesisin ilk etabında 40 kişinin istihdam edilerek günde 20 bin damacana, 200 bin bardak su dolumu üretiminin yapılacağını anlattı. Kandemir, tesisin ilk etabının bir ay içerisinde üretime açılmasının ardından 3 yıllık süreç içerisinde yeni yatırımların yapılacağını ifade etti.

Kandemir, ''Çayıralan'da toplam 35 milyon dolarlık bir yatırım öngörmekteyiz. Üç etaptan oluşan yatırımlarımız tamamlandığında, buradaki günlük üretim kapasitemiz 4 bin ton olacaktır. İlk iki halkası su olan yatırımın üçüncü halkasını gazlı içecekler oluşturmaktadır'' diye konuştu.

Kandemir, yatırımın tamamının 18 bin metrekare kapalı alana sahip olacağını, yaklaşık 400 kişinin de istihdam edileceğini sözlerine ekledi.

(Kaynak: Sorgun Postası)

1 yorum:

Unknown dedi ki...

aytaçın meşrubat içeceklerine bayılıyorum