13 Eylül 2008 Cumartesi

85 milyon YTL borcumuz var, 70 yılda öderiz

Yozgat Belediyesi’nin 85 milyon YTL borcu olduğunu belirten başkan Yusuf Başer, bu borcun ancak 70 yılda ödenebileceğini söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hazine’ye olan 85 milyon YTL tutarında borca rağmen, hizmetlerinde aksaklığa meydan vermediklerini ileri sürdü.

Göreve geldiklerinde belediyenin borcunun 120 milyon, bütçesinin ise 11 milyon YTL olduğunu hatırlatan başkan Başer, bugün belediyenin borcunun 85 milyona düşüp, bütçesinin ise 44 milyon YTL’ye yükseldiğini söyledi. Hükümetin, borç faizini kaldırmasının, borçlarının düşmesini sağladığını belirten Başer, şunları söyledi:

“Hazineden aldığımız ödeneğin yüzde 40’ı her ay borcumuza kesiliyor. Yaptığımız alternatif çalışmalarla ve projelerle açığı kapatmaya çalışıyoruz. 1 milyon 700 bin YTL harcanan proje için parasal kaynak Avrupa Birliği hibe kaynaklarından sağlandı. Personelimizin maaşlarını, ikramiyelerini, mesailerini her ayın onbeşinde düzenli olarak ödeyebilen bir belediye konumuna geldik. Belediyemizin borcunun tamamen kapanması için yetmiş yıl gerekiyor. Biz bu borcu düşünmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve ciddi yatırımlar yapıyoruz.”

(Kaynak: Yozgat Gazetesi)

Hiç yorum yok: